Ethica Restaurant & Bar

Met trots kondigen wij ons nieuwe restaurant Ethica aan op de hoek van de Dunne Bierkade en de Paviljoensgracht in Den Haag! Wij zijn vanaf heden geopend voor borrel en diner.

Ethica openingstijden:

Maandag & dinsdag: Gesloten
Woensdag tot zondag: 15:00 — 23:00
Let op, de keuken sluit om 21:30 uur.

De naam Ethica hebben we gekozen als een knipoog naar de geografische ligging in het leven van Spinoza. Tegelijkertijd sluit de filosofie van Spinoza die hij beschreef in zijn boek de Ethica aan bij de filosofie van ons restaurant. Net als hij schrijven wij ons eigen geluk en zoeken daarbij onze plaats in het “gastronomisch” universum.

Bij Ethica hanteren we een duurzame kaart en gebruiken we oude technieken om moderne gerechten te maken. Van onze gerechten is 80% plantaardig  en 20% bereid met dieren die in overschot zijn in Nederland. Hierbij kun je denken aan de Schiphol-gans en de rivierkreeft. Deze dieren worden geruimd omdat ze door hun grote aantallen de balans in de natuur verstoren. In plaats van dat ze vernietigd worden kun je ze bij ons komen eten.

De ingrediënten zoeken we lokaal en wij maken zoveel mogelijk zelf; zoals bier, fris en andere dranken. Ook producten als tempeh, sojasaus, kimchi en vissaus worden in het restaurant gemaakt. In en om het restaurant staan onze eigen fruitbomen, kruidenplanten en gekweekte groenten; lokaler wordt het niet! Met deze werkwijze willen wij ons steentje bijdragen aan een duurzamer bestaan.

Wij verwelkomen u graag in ons restaurant.

“Duurzaam, lokaal & zelfgemaakt.”

Het restaurant Ethica ligt temidden in het leven van de filosoof Spinoza in de 17de eeuw. In de directe omgeving vinden we het beeld van Spinoza, het Spinozahuis, de Spinozastraat, het Spinozahof en het Spinozapoortje. Het belangrijkste boek dat Spinoza heeft geschreven heeft de naam Ethica en in dat boek beschrijft hij zijn filosofie wat betreft de opbouw van het universum en de plaats van de mens daarin. Zoals de naam al zegt is ethiek een belangrijk thema en hij beschrijft hoe hij vindt dat het pad naar geluk te vinden is.

Wij zijn Ethica

Robin Collard

Eigenaar van Ethica, Robin Collard. Vanaf kleins af aan heeft hij een onbedwingbare drang om te weten hoe dingen werken en hoe hij dat kan reproduceren. Hij heeft zijn heil in de keuken gevonden en dan met name op het vlak van producten zelf maken die normaal gesproken ingekocht worden. Denk hierbij aan bier, frisdrank, kaas, worst, kimchi, tempeh, miso, sojasaus en vele andere producten.

Foto gemaakt door: Valerie Kuypers

Joske Meijer

Ook eigenaar van Ethica, Joske Meijer. Naast Ethica deelt Joske het bedrijf ‘Made Conceptstore’ op het Noordeinde 109A waar zij haar designstukken maakt en verkoopt. Joske is bij Ethica het creatieve brein achter het uiterlijk en inrichting. Als docent kunstvakken is haar dat op het lijf geschreven! Verder vind je haar regelmatig in de keuken en vertelt ze graag over onze gedeelde passie van het zelf maken.

Made Conceptstore →

Foto gemaakt door: Valerie Kuypers